14:00

BK Ett Fyra

Referat: Frövi IK - BK Ett Fyra

Frövi vinner första kvalmatchen
Matchen hinner lagom börja då det börjar blåsa vilket medför att FIK spelar första halvlek i medvind. I spelminut 3 får vi en frispark mitt på offensiv planhalva efter att Runa har fällts. Var ett bra läge att lyfta in bollen i boxen men frisparken blir resultatlös. Minuten senare testar Burin ett inspel mot Anton som kommer med fart in i gästernas straffområde men målvakten i BK EttFyra hinner precis före - synd bra läge. I spelminut 5 får vi ytterligare en offensiv frispark och denna gång på vänsterkanten. Rasmus lyfter in bollen straffområdet och det är nära att vi kan nyttja chansen med gästerna lyckas rensa bollen. BK EttFyra gör en snabb omställning i spelminut 6 men avslutande skott går långt utanför. Runa kommer med fart in i straffområdets vänstra kant och dribblar förbi en back och är nära att komma förbi sista man men en fot är ivägen. Vi rullar upp ett fint anfall i matchminut 8 som avslutas med att Burin spelar in mot Runa som finns i ett bra läge men gästernas målvakt lyckas hinna före och når bollen. Rasmus testar ett högerinlägg i matchminut 10 och bollen letar sig fram till Anton som är i ett bra nickläge men bollen går utanför. Johannes lyfter en fin boll in i straffområdet men målvakt plockar ned bollen framför två FIK-spelare. Vi får en dubbelhörna i matchminut 14 där Rasmus slår hörna nummer två. Rasmus knorrar bollen mot mål men bollen går i ribban - väldigt nära. Några minuter senare rullar vi bollen fint inom laget och skapar ett anfall som avslutas med att Johannes testar ett skott som går över. I spelminut 24 skapar vi ett bra anfall som avslutas med att Runa nickar mot mål men målvakt räddar och släpper retur där Johannes snappar upp bollen och testar ett avslut men räddning av målvakt och vi får hörna. Rasmus tar hörnan och knorrar in den direkt i bortre hörnet och ledning FIK med 1-0, härligt!. BK EttFyra får en hörna i matchminut 26 som blir resultatlös. I matchminut 28 slår Rasmus ett högerinlägg in i straffområdet och Johannes hoppar upp och nickar bollen mot mål men gästernas målvakt gör en kvalificerad enhandsräddning. Minuten senare gör vi en snabb omställning som avslutas att Runa kommer med fart inne i straffområdet och är nära att näta med målvakten vinner duellen. Wliie tar en hörna i matchminut och slår bollen mot Johannes som nickar men målvakt med och räddar. I matchminut 38 kommer Runa med fart och kommer in i straffområdets vänstra kant och är väldigt nära att hitta mål men en tå hos gästerna medför hörna för FIK som blir resultatlös. I matchminut 41 lyfter vi bollen in i straffområdet och Oscar hoppar upp i duell med målvakten och får sig en olycklig smäll och tvingas utgå. När klockan visar "45" så lyfter Wille bollen till Runa som går förbi målvakt och skall rulla in bollen i nät men då kommer en avblåsning för ruff. BK EttFyra testar ett skott utifrån i spelmint 46 men Ludde plockar skottet enkelt. Minuten senare kommer första halvleks sista chans och det är FIK som får den men Johannes inlägg mot Anton plockas ned av gästernas målvakt. Ledning FIK i paus (1-0)
BK Ett Fyra får i första spelminuten i andra halvlek en frispark i offensivt läge på högerkanten. Frisparken lyfts in men FIK rensar till en hörna som blir ofarlig. I matchminut 49 får gästerna en frispark som de lyfter im mot mål med Ludde är säker och boxar bort bollen. Lilja vinner bollen i matchminut 52 och från egen planhalva hittar han fram med en macka till Runa som hårt uppvaktad kommer före två backar och kommer in i straffområdet och Runa gör inget misstag utan rullar in bollen i målvaktens vänstra höra - 2-0 till Frövi. I matchminut 55 lyfter Wille in en frispark mot Johannes som kommer i ett kanonläge och skall precis avsluta skottet när det kommer en signal för offside. Vi gör en omställning i matchminut 57 där bollen hamnar hos Johannes som passar vidare till Burin som kommer fint in i straffområdet och passar vidare till Runa som från ett väldigt bra läge skjuter bollen precis över ribban - synd var en väldigt bra målchans. Minuten senare kvitterar gästerna, 2-1, efter en hörna som avslutas med nick från nära håll där FIK missade markeringen. I matchminut 62 får Burin ett fint läge men får inte träff på halv-volleyn som går över. BK ettFyra skapar ett anfall i matchminut 68 där en anfallare vänder snabbt i straffområdet och testar ett skott som går över. Gästarna testar ytterligare ett skott minuten senare men FIK täcker bollen till hörna. Filip passar fram Burin i matchminut 70 men Burin störs och ett fint läge blir resultatlöst. Minuten senare gör gästerna en snabb omställning men anfallet blir resultatlöst. Med halvtimmen kvar av matchen får gästerna en hörna med Runa är med och nickar bort bollen. I matchminut 78 hittar Kalle E fram med en passning till Runa som är i ett bra läge inne i straffområdet men avslutes täcka av motståndarben. I matchminut 80 spelar Burin bollen vidare till Filip som spelar in mot Kevin som finns i ett bra läge inne i straffområdet men bollen går förbi Kevin - synd bra läge. Kevin får en ny chans några minuter senare då han kommer fri med målvakt men bollen smiter precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Vi får ytterligare ett bra läge att punktera matchen och det är Dennis som kommer med hög fart i ett offensivt läge och testar ett skott, i ett bra läge, som tyvärr går över. Det blir inga fler mål i matchen utan FIK vinner sin första kvalmatch med 2-1. Nu fortsätter kvalserien med match mellan BK EttFyra och Axbergs IF en match som spelas lördagen den 10 oktober. Sista matchen i kvalserien spelas mellan Axbergs IF och FIK en match som preliminärt spelas lördagen den 17 oktober.

Alla matcher i kvalserien avslutas med en straffsparkstävling oavsett resultat i matchen. Anledningen är att om två lag eller fler står på samma poäng och målskillnad när kvalserien är slut så kommer straffsparkstävlingen vara avgörande. Straffsparkstävlingen mellan FIK och BK EttFyra vanns av FIK.